Novi predlog zakona: Pauk službe neće nositi vozila čija je vrednost manja od kazne?!

0

U novom nacrtu Zakona o nepropisnom parkiranju vozila, stoji da Pauk služba neće nositi vozila čija vrednost ne dostiže visinu kazne, određene za ovaj prekršaj.

Kada pauk odnese auto manje vrednosti, vozačima se obično ne isplati da plaćaju kaznu i dolaze po svoje vozilo, što pravi veliki problem saobraćajnoj policiji, jer ga nemaju gde čuvati. Često se desi da preko registarskih oznaka ne mogu naći vlasnika tako da ga u tom slučaju nije moguće ni vratiti.

Kako kaže šef Pauk službe, na jednom parkingu u Beogradu imaju mnogo krševa koje su pokupili sa trotoara i travnjaka, ali po njih niko godinama nije došao. Čak su često davali oglas u novinama da vlasnike oslobađaju kazne i naknade za nošenje vozila, samo da dođu po njih, a kako dalje navodi, prihvatili bi i da im vozila odvezu kući, ukoliko njihovi automobili nisu u voznom stanju.

Po njegovim rečima dešava se i to, da vlasnici jeftinih vozila nude policajcima vozilo za sitne pare, a jedan vozač Renoa 4 im je rekao: „Kada ste ga već digli dajte 100 evra da vam dam i saobraćajnu, ja po njega neću dolaziti.”

Web preporuke
1 of 3

KlikBejt saznaje da će po novom zakonu vozila prvo biti procenjena i proverena da li su registrovana, a tek onda biti nošena paukom.

Isto tako, da bi se izbegle neugodnosti, biće popisani registarski brojevi “jakih” ljudi i tatinih sinova, tako da će i njihovi automobili biti pošteđeni odnošenja.


KlikBejt
Njuz Network

Comments
Loading...