Jer to je Srbija: Radnici umesto plate dobili pogrebnu opremu! (FOTO)

0

Radnici srpskog preduzeća “Putuj sine” juče su umesto tri zaostale plate, dobili pogrebnu opremu u vrednosti neisplaćenih zarada.

Pošto je firma zapala u finansijske probleme, i nije u mogućnosti da isplati zaostale zarade svojim radnicima, vlasnik se odlučio da zaostale tri plate radnicima isplati u robi, a s obzirom da u svom vlasništvu ima i jednu radnju pogrebne opreme, radnicima je podelio pogrebnu opremu.

“Pogrebna oprema je roba kao i svaka druga, bolje da im dam bilo šta, nego da ne dobiju ništa.

Firma je u krizi, realno sada im ne mogu isplatiti zaostale plate. Mislim da će oni to veoma brzo prodati i dobiti novac”, rekao je u izjavi za KlikBejt vlasnik preduzeća “Putuj sine”, Milan Rakić.

Web preporuke
1 of 3

Kod radnika vlada podeljeno mišljene, neki su razočarani i najavili su da će napustiti firmu, drugi se nadaju da će prodati robu, a stariji radnici pred penziju planiraju robu ostaviti za nedaj bože.

Isplata zarada radnicima u robi postaje sve popularniji vid plaćanja, ali ovo je prvi slučaj da radnici dobiju pogrebnu opremu. Krajem prošle godine radnik jednog kamenoloma je umesto plate dobio 120 tona neobrađenog kamena.


KlikBejt
Njuz Network

Comments
Loading...